Kivi prosztatagyulladással

kivi prosztatagyulladással

Táplálékainkkal szervezetünk egészségéért! 1. rész

Táplálékainkkal szervezetünk egészségéért! Borús égbolt.

rövid távú prosztatagyulladás-kezelés bevált módszer a prosztatagyulladás kezelésére

Bár ez a tél nem az igazi fogcsikorgató hideg idő, mint amiről nagyanyáink meséltek, és nem az a tél, ami a nem is oly távoli Szibériában nehezíti meg az ott élők életét, de ugyanúgy figyelnünk kell egészségünkre. Ez az egyik vitaminfajta, amit az emberi szervezet nem képes előállítani így külső forrásból tudunk csak hozzájutni.

a prosztatagyulladást évek óta kezelik nemzetközi gyógyszerek a prosztatagyulladás ellen

Legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás a számos formában kapható C-vitamin készítmények alkalmazása, mégis sokkal jobb megoldás, ha a hiányzó tápanyagokat igyekszünk szervezetünkbe minél természetesebb, minél kevésbé feldolgozott formában hozzájutni. Próbáljunk mindig az évszaknak megfelelő tápanyag és vitaminforrásokat választani, melyek a legkevésbé feldolgozottak, hiszen így biztosan a legtisztább formában jutunk a nélkülözhetetlen és egészségünknek hasznos anyagokhoz.

C-vitamin, tiszta forrásból Télen a citrusfélék jelenthetik az elsődleges C-vitaminforrást, mert bár nem ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint, de ezek azok a gyümölcsök, melyeket akár nap, mint nap fogyasztunk.

Felépültem krónikus prosztatagyulladásból prosztatagyulladás tünetei miből

A C-vitamin ranglétra tetején a csipkebogyó áll, így a belőle készült lekvárok, szörpök, gyógyteák akár kis mennyiségű fogyasztása is fedezheti a napi C-vitamin szükségletet.

Egy következő lépcsőfokon a zöld és piros húsú paprikák állnak. Szentgyörgyi Albert a paprikából vonta ki a C-vitamint, így ezt az értékes zöldséget érdemes beépíteni a mindennapi élelmiszereink közé.

enyhíti a prosztatagyulladás fájdalmát az alkohol hatása a prosztatagyulladásra

A paprika mindemellett gazdag antioxidáns kivi prosztatagyulladással, de béta-karotinban és luteinben is gazdag, melyek hozzájárulnak a szem egészségéhez is.

Kedvelt déli gyümölcseink, mint a kivi, a citrom, a narancs és a grapefruit a lista közepe felé helyezkednek el.

prosztatagyulladás kezelése konyakkal vásároljon kiegészítéseket a prosztatagyulladásra

A C-vitaminnál kivi prosztatagyulladással figyelnünk kell arra, hogy a hőhatás nagy ellensége, hiszen már 50 Celsius fok felett ez a vitamin semmivé válik.

Így nem érdemes például a citromlevet a mézzel együtt a forró, lobogó teába tenni, hiszen így mind a citrom, mind pedig a méz elveszti értékes tulajdonságait. Fokhagymával a vírusok ellen Azonban az immunrendszerünk erősítéséhez nem elég csak a C-vitamin.

a tornával gyógyított prosztatagyulladás Hogyan lehet megszabadulni a prosztatagyulladástól otthon

Ehhez nyújthat segítséget a fokhagyma, mely már régen ismert vírus- és gombaölő hatású növényfajta, illetve komplex összetevőinek köszönhetően jelentős antioxidáns hatással is bír.

De fokhagymából nem igazán tudunk elrágcsálni naponta gerezdet, így jelenthet megoldás a Bálint Cseppek Pajzs csepp-je, mely a benne található fokhagymának és bíbor kasvirágnak köszönhetően hozzájárulhat az immunrendszer megerősítéséhez, a meglévő megfázásos betegségek tüneteinek enyhítéséhez. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!

Hasonlóanyagok